Hlavní obsah

Policie ve Vídni zastřelila útočníka, který ji napadl nožem

Vídeň
Aktualizováno

Zvláštní jednotka vídeňské policie WEGA v pátek při zásahu v rakouské metropoli zastřelila útočníka, který ji napadl nožem. Po muži vystřelili čtyři členové komanda, uvedla policejní mluvčí Adina Mircioaneová. Zatím není jasné, kolik kulek ho zasáhlo, napsala agentura APA.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie útočníka identifikovala jako jistého 52letého Gerharda, který měl v minulosti opakovaně konflikty se sousedy, a policii proto nebyl neznámý. Incident se odehrál v okrajové vídeňské čtvrti Liesing a podle všeho začal jako další sousedský spor.

Muž, kterého zpravodajský portál kurier.at označil jako očividně psychicky narušeného, si nejdříve stěžoval u malířů na hluk v domě a během sporu vytáhl zavírací nůž. Řemeslníci přivolali policii, která musela rovněž čelit útoku nožem. Na místo proto dorazila zásahová jednotka WEGA, která se pokusila vyrazit dveře bytu, kde se útočník mezitím zabarikádoval. Muž ale po chvíli sám otevřel a napadl nejbližšího člena komanda, kterého několikrát bodnul. Policista díky ochrannému oděvu neutrpěl žádné zranění.

Po střelbě se zneškodněného útočníka neúspěšně pokusili zachránit přivolaní lékaři.

Ozvěna Londýna a Paříže

Páteční případ vyvolal pozornost nejen rakouských médií, neboť zpočátku připomínal incidenty, při kterých se ve dvou evropských zemích příslušníci ozbrojených sil stali terčem patrně nábožensky motivovaných útoků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci v Londýně ubodali vojákaVideo: Reuters

Minulý měsíc otřásla Británií brutální vražda vojáka, jehož v Londýně za bílého dne ubodala dvojice Britů nigerijského původu. Svůj čin označili za odplatu za akce britských vojáků v muslimských zemích.

Krátce poté se udál obdobný čin v Paříži, voják útok přežil. Oba případy byly kvalifikovány jako teroristický čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám