Hlavní obsah

Policie v Berlíně zadržela Syřana podezřelého ze střelby do civilistů v Damašku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie zadržela ve středu Syřana, který je podezřelý z válečných zločinů, vražd a těžkého ublížení na těle v Sýrii, píše server Süddeutsche Zeitung. Podle obžaloby se měl uvedených skutků dopustit v březnu 2014 v Damašku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž odpálil střelu z protitankového granátometu do davu civilistů na náměstí v hlavním městě Damašku. Nejméně sedm lidí bylo zabito, tři byli vážně zraněni, včetně šestiletého dítěte. Lidé čekali na balíčky potravin od OSN, které byly určené pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě.

Obviněný Syřan byl členem skupiny Hnutí za svobodnou Palestinu, což je palestinská organizace působící v Sýrii. Ta po propuknutí občanské války v Sýrii založila vlastní milice, jež bojují na straně syrských vládních sil. Tato ozbrojená milice vykonávala kontrolu nad damašskou čtvrtí Jarmúk, která vznikla z palestinského uprchlického tábora. Dříve byl muž v Lidové frontě pro osvobození Palestiny, kterou EU nebo Spojené státy považují za teroristickou organizaci.

Státní zastupitelství obvinilo muže z válečných zločinů a sedminásobné vraždy a ve třech případech těžkého ublížení na zdraví. Ještě během středy by měl soud rozhodnout o jeho vzetí do vazby. Policisté mu ve středu ráno prohledali byt.

Reklama

Výběr článků

Načítám