Hlavní obsah

Polák v Irsku přespával v kontejneru, rozdrtil ho lis popelářského auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

V irském hlavním městě Dublinu zemřel ve čtvrtek bezdomovec původem z Polska. Třiačtyřicetiletý Henryk Piotrowski přespával v kontejneru na recyklovatelný papír. Popeláři, kteří to netušili, kontejner i s mužem vysypali do vozu, jehož zařízení Poláka rozdrtilo. Stanice BBC v souvislosti s případem upozornila, že v Irsku narůstají problémy s bezprizorními přistěhovalci z Východu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Smrt Piotrowského zjistili až v pátek pracovníci střediska recyklace. Jeho totožnost prokázaly dokumenty, které měl u sebe, a britská policie se prostřednictvím polské ambasády a Interpolu snaží zkontaktovat jeho příbuzné.

V Irsku podle BBC narůstá problém s bezdomovci původem z bývalých komunistických zemí, po jejichž vstupu do Evropské unie v roce 2004 se tisíce lidí vydaly za prací na Západ. Do Irska jich nejvíc přišlo z Polska, předloni tam mělo trvalý pobyt 120 000 Poláků.

V roce 2008 ale udeřila bankovní a hypoteční krize a Irsko upadlo do recese s  vysokou nezaměstnaností. Přistěhovalci z Východu, kteří tam pracovali hlavně jako stavební dělníci, tak přišli ve velkém o práci.

Smrt Piotrowského není prvním mementem. V květnu našli ve městě Ennis 52letého Čecha, který dlouhodobě přespával na veřejných toaletách. Muž zemřel bez pomoci, i když na jeho případ upozorňoval i soud. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Předloni v prosinci zase v centru Dublinu umrzl pouliční muzikant ze Slovenska.

Reklama

Výběr článků

Načítám