Hlavní obsah

Po ztroskotání Concordie jsem potratila, chci milión eur, žádá Italka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Třicetiletá Italka Cristina M. žádá po provozovateli havarované výletní lodi Costa Concordia milión eur (více než 25 miliónů korun). Ženin právník italským médiím o víkendu řekl, že klientka v důsledku nehody potratila.

Foto: Max Rossi , Reuters

Havarovaná loď Costa Concordia

Článek

Cristina byla ve čtvrtém měsíci těhotenství, když plavidlo 13. ledna u toskánského ostrova Giglio najelo na útes a zpola se potopilo. Přes 30 lidí při tom přišlo o život a loď bude zřejmě odepsána. Cristina s manželem z potápějící se lodi vyvázli, žena však minulý týden potratila. Tvrdí, že to bylo v důsledku šoku a vypětí po nehodě, což údajně potvrzují lékaři.

Provozovatel lodi Costa Crociere se sdružením klientů dosáhlo dohody o odškodném ve výši 11 000 eur (téměř 280 000 korun) pro každého přeživšího cestujícího. Někteří pasažéři však soudní cestou žádají vyšší kompenzace. Podle agentury AFP podalo jen v USA žalobu šest lidí, kteří dohromady žádají půl miliardy dolarů (téměř 10 miliard korun). Žaloby evidují také úřady ve Francii či Německu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skleněná střecha na Costa Concordii se začíná rozpadatVideo: Reuters

Reklama

Související články

Vrak ztroskotané Concordie je plný pokladů

Ztroskotaná loď Costa Concordia je podle agentury AP podobně jako Titanic plná cenných věcí, které v ní zanechali lidé snažící se po ztroskotání zachránit si...

Výběr článků

Načítám