Hlavní obsah

Po Zemanově viróze zaujaly svět seznamovací vagóny v pražském metru

Novinky, zkr

Česká republika opět zaujala svět. Po Zemanově viróze, kterou trpěl při vyzvednutí korunovačních klenotů, to tentokrát byla zpráva o vagónech pro nezadané, které chystá zavést dopravní podnik v pražském metru do konce roku. Informovaly o tom významné weby od Velké Británie přes USA až po Kanadu.

Poslední vagon pražského metra by měl sloužit pro nezadané Video: Novinky

 
Článek

Hledáte lásku? Jeďte pražským metrem, hlásá titulek zprávy na serveru canada.com. Autor při tom - snad s nadsázkou - podotýká, že seznamování se v České republice musí být velmi náročné, když se jako ideální nápad jeví hledání lásky ve vagónech přecpaných chlípnými cizinci.

Informaci o speciálních vagónech přinesly i některé britské zpravodajské servery. „Lidé se tam potkávají, míjejí se, a pokud se sobě navzájem líbí, mohou navázat vztah,“ cituje mluvčího pražské přepravní společnosti ROPID Filipa Drápala metro.co.uk.

Dailymail.co.uk dodává, že cílem této nevšední iniciativy je vytáhnout lidi z aut a přilákat je k městské hromadné dopravě. Při tom ještě poznamenává, že Prahu v loňském roce navštívilo 5,4 miliónu turistů a je známá svou architekturou, ulicemi s dlažebními kostkami a levným plzeňským pivem.

Francouzská agentura AFP zase informuje, že mezi cestujícími, kteří si v metru čtou, studují nebo se nudí, brzy přibudou i pasažéři flirtující a sjednávající si rande. Zprávu s titulkem „Pražské metro plánuje vagóny lásky pro nezadané, zatímco počet svateb a porodů v Česku klesá“ přinesl i server amerického listu International Business Times.

Zpráva se objevila také na americkém webu latinospost.com, určenému hispánským obyvatelům v USA, a v mexickém Vanguardia. Tam však zprávu špatně pochopili a informovali, že se v pražském metru bude souložit.

Celý svět obletěla i Zemanova viróza

Podobný zájem světových médií vyvolala v první polovině května také viróza prezidenta Miloše Zemana, kterou podle sdělení Pražského hradu trpěl při vynášení korunovačních klenotů.

Zeman nebyl u klenotů ve formě. Viróza, řekl HradVideo: Česká televize ČT24

Zda byl, či nebyl český prezident pod vlivem alkoholu, v převzatém příspěvku agentury AP řešily deníky a servery od slovutného USA Today přes rovněž americký Huffington Post, britské Daily Telegraph, Daily Mail až po australský Herald Sun nebo lucemburský Tageblatt.

Anketa

Myslíte si, že vagón pro nezadané v pražském metru je dobrý nápad?
Ano
59,5 %
Ne
40,5 %
Celkem hlasovalo 22522 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemanův zdravotní stav se zlepšuje

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, kterého podle slov mluvčí Hradu Hany Burianové postihla viróza, se zlepšuje. V neděli večer by se měl zúčastnit...

Zemanova viróza baví svět

Záběry s vrávorajícím českým prezidentem Milošem Zemanem u korunovačních klenotů upoutaly pozornost jak nezávislé televize v Moskvě, tak renomovaných deníků...

Výběr článků

Načítám