Hlavní obsah

Po otřesech v polském dole zemřel horník

Varšava

Jeden horník přišel o život po dnešním otřesu v uhelném dole Bielszowice na jihu Polska. Oznámil to podle agentury Reuters mluvčí společnosti, které důl patří. Dalších 16 horníků podle dřívější zprávy agentury PAP vyvázlo, byť se zraněními.

Foto: koláž Novinky.cz

Ilustrační foto

Článek

Pod zemí bylo podle polských médií celkem 17 horníků, z toho devět utrpělo zranění, sedm vyvázlo s lehčími šrámy a jeden zahynul i přes veškeré pokusy probrat jej k životu ještě v podzemí. Stav tří zraněných je podle médií vážný.

Tomasz Glogowski, mluvčí společnosti Polska Grupa Górnicza (PGG), potvrdil, že všechny horníky se podařilo dostat na povrch. Nejvážněji raněné přepravily do nemocnic v okolí vrtulníky letecké záchranné služby, ostatní sanitky.

Otřes byl zaznamenán po třetí hodině odpolední, podle seismologického střediska měl sílu 2,6 stupně Richterovy škály. Epicentrum se nalézalo asi kilometr pod zemí. V dolu došlo během necelých dvou let ke dvěma podobně silným otřesům, poznamenal server wp.pl.

Horník, který přišel o život, byl starý 39 let a v dole pracoval jako elektrikář. Je to letos už 22 oběť nehod v polských dolech, poznamenal server Onet.pl.

Nejtragičtější letošní neštěstí se stalo 1. července, kdy tři horníci zahynuli po silném otřesu v černouhelném dole Murcki-Staszic, který se nachází jižně od centra Katovic a také patří společnosti PGG.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám