Hlavní obsah

Po masakru na ruském statku zatčeni čtyři mladíci

Novinky, rei
Krasnodar

Policie v jihoruském kraji Krasnodar zatkla čtyři mladíky podezřelé z masakru na usedlosti místního bohatého statkáře. Policisté minulý týden po zneškodnění požáru statkářova domu objevili dvanáct zabitých lidí včetně čtyř dětí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Tragédie postihla celkem pět rodin. Osm dospělých a dvě děti útočníci ubodali. Jedno z nich, devítiměsíční holčička, zemřela v náručí svého strýce. Ze zbylých dvou dětí se jedno udusilo zplodinami, poslední kdosi uškrtil. Mezi zavražděnými byl i bohatý obchodník, který se ženou a potomky ve věku jeden a pět roků pobývali v domě jako hosté. Psa, který u domu hlídal, útočníci zneškodnili injekcí. Smůlu měl čtrnáctiletý syn další z pozvaných, který do domu minulý týden ve čtvrtek dorazil právě, když masakr probíhal. Zemřel po boku své matky.

Policie z vraždy podezírá čtveřici mužů ve věku 16 až 24 let. Všichni skončili v policejní vazbě. Nejméně tři z nich pocházejí z obce Kuščevskaja, kde stál dvoupatrový dům bohatého statkáře Serevera Ametova a jeho ženy Galiny.

Vyšetřovatelé se domnívají, že motivem útočníků mohla být osobní zášť vůči jednomu ze zabitých. Dva z vražedníků jsou údajně členy kriminálního gangu působícího v oblasti. Součástí podsvětí měl v minulosti být i statkář Ametov, který se prý změnil, když poznal svou budoucí ženu, a začal úspěšně podnikat a společensky se angažovat. Některá ruská média spekulují, že terčem měl být především obchodník Vladimir Mironěnko, jenž byl finančním ředitelem potravinářské firmy, která v Rostově na Donu zaměstnává 3000 lidí. Jiné zdroje tvrdí, že akce byla obecně brutálním varováním podsvětí podnikatelům. V té souvislosti zmiňují, že nejvíce bodných ran – 18 – bylo na těle Ametovovy ženy Galiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám