Hlavní obsah

Pilot Lubitz se bál, že slepne, vystřídal 41 lékařů

Pilot Andreas Lubitz, který úmyslně havaroval s letadlem společnosti Germanwings ve francouzských Alpách a zabil 150 lidí, měl potíže se zrakem. Bál se, že nakonec oslepne a přijde o zaměstnání, informovala ve čtvrtek agentura AP s odvoláním na francouzského prokurátora Brice Robina. Během pěti let navštívil více než čtyři desítky lékařů, mnozí z nich se domnívali, že by Lubitz neměl létat.

Foto: Stringer, Reuters

Andreas Lubitz během půlmaratónu v roce 2009

Článek

Za posledních pět let ho vidělo 41 doktorů a několik psychiatrů.  Sedm lékařů navštívil během jednoho měsíce, který předcházel nehodě. Někteří lékaři byli přesvědčeni, že kvůli své psychické labilitě není schopen létat.

Letecké společnosti to prý ale neřekli kvůli německým zákonům chránícím soukromí pacientů, pokud nehrozí, že spáchají zločin nebo že si sami ublíží.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé prohledávají trosky Airbusu A320Video: Reuters

Lubitz podle vyšetřovatelů využil před nehodou odchodu kapitána na toaletu, v kokpitu se zamknul a zahájil klesání, které skončilo nárazem letadla do hor. Všech 150 lidí na palubě letounu směřujícího z Barcelony do Düsseldorfu zahynulo.

V úterý začal převoz ostatků obětí z Marseille do zemí, odkud pocházely. Těla desítek německých obětí dorazila do vlasti ve středu. V pondělí má do Španělska odletět speciál s rakvemi španělských obětí neštěstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám