Hlavní obsah

Pětiletého hocha přivezl Afghánec do Benátek v kufru

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

V kufru muže z Afghánistánu, který připlul počátkem měsíce do Benátek na lodi z Řecka, objevila pohraniční stráž pětiletého chlapce. Italské úřady se nyní snaží zjistit totožnost hocha, napsal britský list Daily Telegraph.

Muž dojel s pětiletým chlapcem v kufru z Afghánistánu do BenátekVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Pětatřicetiletý Alí Šákir dorazil do Benátek 4. prosince. Tvrdí, že ho rodiče pětiletého Assima požádali, aby hocha dostal k příbuzným žijícím v Německu. Když ho zastavili příslušníci pohraniční stráže, byl naprosto klidný.

„Opatrně položil kufr na stůl, podíval se na nebe a kufr otevřel. Ten chlapec samozřejmě vypadal vyděšený a vyčerpaný. Nevíme, kolik dnů v tom kufru strávil,“ popsal mluvčí stráže Antonio De Franchis. Dodal, že cesta z válečného Afghánistánu mohla dvojici trvat až tři měsíce.

Italové se nyní snaží kontaktovat chlapcovy rodiče. O hocha se mezitím stará místní nevládní organizace, jeho průvodce skončil ve vazbě. Chlapec se zdá být příslušníkem šíitského etnika Hazárů a podle muže, který ho převážel, pochází ze střední části Afghánistánu. Hoch přes tlumočníka policii řekl, že „chce svého otce a Německo“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám