Hlavní obsah

Pátrání po trojici z propadlé vesnice v Německu je marné

Novinky, ČTK, aš, Der Spiegel
Nachterstedt

Během dvou dnů se nepodařilo najít žádné stopy po třech obyvatelích z dvoupatrového domu, který se v sobotu nečekaně propadl do jezera na místě starého hnědouhelného dolu. Pátrání přesto bude pokračovat a zapojí se do něj i armáda.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Z domu zbyla jen půlka

Článek

Po pohřešovaných ve věku 48, 50 a 51 let v obci Nachterstedt celou noc pátrali záchranáři s pomocí termokamery. "Ve vodě nemohli přežít," sdělila v pondělí mluvčí krizového štábu Ursula Rotheová. Podle ní už není šance, že manželský pár a jejich soused byli naživu.

Pátrání však bude pokračovat a během dneška na místo dorazí zvláštní jednotka Bundeswehru. Dále se ho účastní policisté, hasiči a bánští záchranáři.

V sobotu ráno se v obci ležící 50 kilometrů jihozápadně od Magdeburgu zřítily dva domy, pod nimiž se utrhl svah podmáčený vydatnými dešti a strhl je do jezera v místě bývalého povrchového dolu. V domě bydleli čtyři lidé, jedna žena byla na noční směně, což jí zachránilo život. [celá zpráva]

Záchranáři v pondělí varovali, že v oblasti hrozí další sesuvy půdy. Z okolních deseti domů bylo už v sobotu evakuováno 41 osob. V neděli se mohli vrátit do svých domovů, aby si tam vyzvedli nejnutnější věci, zejména dokumenty. Směli tam strávit jen půl hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám