Hlavní obsah

Papež František slavil narozeniny snídaní s bezdomovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Snídaní se čtyřmi bezdomovci, kteří jsou často k vidění poblíž Vatikánu, oslavil papež František v úterý své 77. narozeniny. Jsou to Františkovy první narozeniny, které má v čele římskokatolické církve. O setkání informovala agentura ANSA.

Foto: ČTK/AP

Papež František s arcibiskupem Konradem Krajewskim vítá ve Vatikánu bezdomovce.

Článek

Kromě bezdomovců, z nichž jeden dorazil i se svým psem, přizval František k snídani také služebnictvo ve své domácnosti. Podle agentury AP s nimi rozmlouval jednotlivě v takřka rodinné atmosféře.

Během dopoledne stihl František už sfouknout svíčky na svém narozeninovém dortu, kterým ho obdarovaly děti z Vatikánu. Ještě ho čeká přijetí dárku v podobě kopie mistrovské trofeje jeho oblíbeného fotbalového týmu z Argentiny.

V Domě svaté Marty, ve kterém papež bydlí, předtím František odsloužil mši. Během své promluvy připomněl věřícím, že "Bůh je vždy s nimi". "Bůh nás nikdy nenechá samotné, ale vždy jde s námi," řekl papež podle vatikánského rozhlasu.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Papež František

Dům svaté Marty, postavený v roce 1996 na přání někdejšího papeže Jana Pavla II., si František zvolil za svou rezidenci. Tento vatikánský hotel jinak slouží zejména pro různé církevní hodnostáře, například kardinály během konkláve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám