Hlavní obsah

Ovčáčkův přešlap Slováky překvapil a Ficův úřad zaskočil

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček oznámením o cestě slovenského premiéra Roberta Fica na oslavy konce druhé světové války do Moskvy Slováky překvapil a slovenský úřad vlády zaskočil. Fico totiž dosud svou cestu oficiálně nepotvrdil. Ovčáčkův diplomatický přešlap okamžitě zaznamenala slovenská média.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Článek

„Praha hlásí, že Fico jede do Moskvy,“ zní titulek internetového vydání Deníku N. „Fico je už rozhodnutý, že se nezúčastní oficiální vojenské prohlídky s ruským prezidentem Vladimírem Putinem, a zvažuje model, který zvolila také německá kancléřka Angela Merkelová,“ dodává deník.

Podle slovenského tisku se tak potvrzuje nedávná informace ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova, který uvedl Fica mezi účastníky oslav v Moskvě. Fico ani tehdy nereagoval.

Prezident Zeman se v Moskvě nezúčastní vojenské přehlídkyVideo: Novinky

Čtenáři hlasují

„Fico nakonec do Moskvy cestuje! Vojenské prohlídky se nezúčastní,“ uvedl server tvnoviny.sk ve svém titulku. K informaci se mohli vyjádřit i čtenáři této stránky a do 15.30 podpořilo Ficovu cestu do Moskvy 64 procent čtenářů a 36 procent bylo proti.

Server topky.sk informuje o tiskovce Ovčáčka pod titulkem: Omyl u prezidenta Zemana: Mluvčí prozradil, zda pojede Fico na Putinovy oslavy do Moskvy!

Zemanova cesta do Moskvy, podobně jako Ficova, vyvolává spory, napsal server aktualne.sk. „Z jedné strany pro konflikt na Ukrajině, v němž má Rusko svou roli, ale také pro sestavu delegací. Zástupci států by se totiž měli postavit například vedle severokorejského diktátora Kim Čong-una,“ upozorňuje aktualne.sk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám