Hlavní obsah

Orbánova europoslance přes lockdown v Bruselu přistihli při hromadné orgii s muži

Novinky, jem
Brusel

Europoslanec József Szájer z maďarské vládní strany Fidezs rezignoval poté, co byl v době lockdownu při policejní razii přistižen na sexuální orgii s nahými muži. Jeden ze zakládajících členů partaje maďarského premiéra Viktora Orbána rezignoval už v neděli. Vysvětloval to „duševním vypětím“, až v úterý ale pod tíhou důkazů přiznal, že ho k tomu přiměl provalený dýchánek.

Foto: Profimedia.cz

Jozsef Szajer

Článek

„V belgickém tisku dnes (v úterý) otiskli článek o domácí party v Bruselu, které jsem se v pátek zúčastnil. Policie mě vyzvala k prokázání totožnosti, a protože jsem neměl jiný průkaz, ukázal jsem průkaz člena evropského parlamentu,“ vysvětloval podle deníku The Daily Mail Szájer. Podle belgického tisku se při razii odvolával na svou poslaneckou imunitu.

Policisté na místě našla 25 nahých lidí. Podle Daily Mailu většinu z účastníků tvořili muži, server Politico zmiňuje jen muže. Policie zajistila také drogy. „Policie uvedla, že na místě našla tabletu extáze. Není moje a nevím, kdo nebo jak ji přinesl. Policii jsem to řekl a nabídl, že se podrobím testu na drogy, ale neudělali mi ho. Udělili mi slovní napomenutí a odvezli mě domů,“ uvedl Szájer.

Před policií měl utíkat oknem

Podle belgických médií to ale se spoluprací maďarského eurposlance s policií bylo trochu jinak. Szajer se před strážci zákona údajně pokusil prchnout oknem, přitom se ale zranil a až následně byl dopaden a ztotožněn.

„Kolemjdoucí upozornil policii na to, že viděl muže prchat po okapu, a identifikoval ho. Muž měl zakrvácené ruce a v batohu narkotika. Nebyl s to prokázat svou totožnost, proto ho policisté odvezli na místo bydliště, kde se prokázal diplomatickým pasem jako J. S. narozený v roce 1961,” cituje server Politico z prohlášení belgické prokuratury. Rok narození i iniciály sedí na europoslance Józsefa Szájera.

Foto: Profimedia.cz

Dům kde se razie konala

Pikantní je na celé věci fakt, že maďarská strana Fidezs odmítá přiznávání dalších práv homosexuálům. Minulý měsíc například představila dodatek k ústavě, který by měl výslovně stanovovat, že děti mohou adoptovat jedině heterosexuální manželé. Manželství mohou už teď v Maďarsku uzavírat jen muži s ženami.

V květnu zase Obránova strana prosadila zákon, který zapovídá takzvaným transgender osobám měnit pohlaví. To podle normy určují výhradně chromozomy, se kterým se dotyčný narodil.

Reklama

Výběr článků

Načítám