Hlavní obsah

Opozice žaluje na Orbánovy cesty za fotbalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Opoziční strana Dialog za Maďarsko (Párbeszéd), ohlásila, že oznámí prokuratuře své podezření ohledně možné korupce kvůli luxusním výletům premiéra Viktora Orbána na fotbalové zápasy v cizině. Premiérovu vášeň platí podnikatel, jehož firmy těží z četných státních zakázek.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Maďarský premiér Viktor Orbán

Článek

Strana chce také požádat příslušný parlamentní výbor, aby prošetřil Orbánovy majetkové poměry poté, co investigativní zpravodajský web atlatszo.hu informoval o premiérových letech soukromým proudovým letounem.

Premiérův mluvčí Bertalan Havasi deníku Népszava řekl, že Orbán byl na výletech hostem jednoho z největších maďarských boháčů Istvána Garancsiho, kterému patří fotbalový klub Vidi. Mezi červnem a srpnem hrál tým ze Székesfehérváru v několika kvalifikačních kolech Ligy mistrů proti týmům z Lucemburska, Bulharska, Švédska a Řecka. Havasi zdůraznil, že tyto výlety daňové poplatníky nic nestály, napsala agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám