Hlavní obsah

Opilý Polák vyhodil syna ze 4. patra, ten přežil jen díky vytrvalým dešťům

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doživotní trest vězení hrozí 42letému muži z jihopolského města Stalowa Wola, který v opilosti vyhodil svého osmiletého syna z okna bytu ve čtvrtém podlaží. Chlapec utrpěl četná vážná zranění, pád z výšky 13 metrů ale přežil. A to díky několikadenním vytrvalým dešťům, které rozmočily trávník před domem, na který dopadl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž, kterému jsme naměřili v krvi dvě promile alkoholu, nejprve zdemolovat byt, rozbil okna a jedním z nich poté vyhodil nezletilého syna. Násilníka policie zadržela, za pokus o zabití syna mu hrozí doživotní trest odnětí svobody,“ informovala v neděli Barbara Bandygová, vedoucí prokuratury ve Stalowé Woli.

Štěstí v neštěstí

„Nebýt intenzivních srážek, které značně změkčily místo dopadu, chlapec by pád z takové výšky těžko přežil. Při tom, co ho potkalo, měl neskutečné štěstí,“ zdůraznila Bandygová.

I tak ale chlapec utrpěl četná zranění mozku, plic, sleziny a vícečetné zlomeniny. Hoch je hospitalizován JIP ve Fakultní nemocnici v Tranobrzegu, kde lékaři bojují o jeho život, informovala v neděli Gazeta Wyborcza.

Reklama

Výběr článků

Načítám