Hlavní obsah

Opilý pilot měl letět do Lisabonu, je vyšetřován pro ohrožení letecké dopravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart

Sotva stál na nohou, ale chtěl pilotovat stroj se 106 pasažéry na palubě, popsal server listu Die Welt páteční situaci na letišti v německém Stuttgartu. Čtyřicetiletý pilot společnosti TAP Air Portugal měl původně letět do Lisabonu, cestující nakonec museli strávit noc v hotelu, protože pro jejich let nebyla k dispozici náhradní posádka, napsal Die Welt. Pilot je vyšetřován kvůli trestnému činu ohrožení letecké dopravy.

Foto: Profimedia.cz

Letiště ve Stuttgartu. Ilustrační foto

Článek

Během předletové přípravy si zaměstnanci letiště všimli, že má pilot nejistou chůzi, není schopen artikulovat a byl z něj cítit alkohol, uvedla policie.

Přípravy na odlet stroje byly okamžitě přerušeny a když se zjistilo, že není k dispozici náhradní posádka, pasažéři museli strávit noc v letištním hotelu.

Pilot je vyšetřován z trestného činu ohrožení letecké dopravy. Další detaily případu policie nezveřejnila s ohledem na probíhající vyšetřování. Známo je pouze to, že opilý pilot byl Portugalec. Na přechodnou dobu byl zadržen a musel zaplatit kauci 10 tisíc eur (cca 250 tisíc korun), aby se dostal na svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám