Hlavní obsah

Odsouzený arménský vor v zakoně Soghojan je na svobodě

Právo, sw
Jerevan
Aktualizováno

Armén Andranik Soghojan, který byl v Česku předloni odsouzen za objednávku vraždy, opustil arménskou vazební celu. S odkazem na místní ministerstvo spravedlnosti o tom ve čtvrtek informoval server News.am.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policista odemyká pouta Andraniku Soghojanovi

Článek

Arménská policie údajného vora v zakoně, který zastává významnou funkci u ruskojazyčné mafie, zadržela na základě zatykače vydaného v České republice loni v říjnu.

Jerevanský soud koncem minulého týdne odmítl na žádost arménského ministerstva spravedlnosti Soghojanovi podruhé prodloužit vazbu, a tak musel být v pětidenní lhůtě propuštěn na svobodu.

Soghojanovo vydání do Česka, kde byl odsouzen k 22 letům vězení, znemožňovala arménská legislativa a také fakt, že mezi Prahou a Jerevanem nebyly uzavřeny příslušné mezinárodní dohody.

Soghojan, v podsvětí známý pod přezdívkou Zap, si podle rozsudku v roce 2007 v Praze objednal vraždu krajana.

Najatý vrah, Ukrajinec Timur Treťjakov, si ale svůj cíl spletl a omylem zaútočil na dva jiné lidi. Nejprve na Václavském náměstí pobodal jiného muže arménské národnosti a později zavraždil řidiče společnosti Sazka, který stejně jako plánovaná oběť jel luxusním vozem značky Bentley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám