Hlavní obsah

Odskákal to jen Klaus. Soud ztrestal bankovní přepadení v maskách

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Jednoho z trojice lupičů, kteří na Slovensku vykradli banku v maskách Václava Klause, Arnolda Schwarzeneggera a Louise de Funèse, poslal ve středu bratislavský krajský soud na 11 let do vězení. Server čas.sk uvedl, že krajský soud odvolání Jozefa Radiče (42) z města Pezinok zamítl a rozsudek je pravomocný.

Foto: Policie SR

Lupič v masce Václava Klause

Článek

Na západě Slovenska se v letech 2011 až 2013 odehrála série bankovních přepadení. Pachatelé v maskách českého prezidenta Václava Klause a herců Arnolda Schwarzeneggera a Louise de Funèse vtrhávali do poboček se samopaly v rukou a nutili zaměstnance, aby jim vydali hotovost.

Radič byl tím, kdo se kryl maskou českého exprezidenta. Soud ho uznal vinným v případě přepadení banky v obci Smolenice v okresu Trnava v květnu 2013. Lupiči si tehdy odnesli 86 tisíc eur (2,3 miliónu korun). Pachatelé z místa činu ujeli v automobilu, který později v lese zapálili.

Další dva pachatelé unikají

Policie zadržela Radiče za několik dní v jeho domě ve městě Pezinok. Po dalším pachateli Antonu Hupkovi (34) bylo vyhlášeno pátrání, ale dosud zadržen nebyl. Totožnost třetího pachatele policie nezjistila.

Z dalších dvou loupeží ve městech Modra a Senec Radič obviněn nebyl, protože mu nebylo prokázáno, že skutky spáchal.

Lupiči v maskách Klause a zmíněných herců přepadávali banky většinou před Vánoci. V Senci si například odnesli 300 tisíc eur (přes osm miliónů korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám