Hlavní obsah

Obří požár v Petrohradu se stále nedaří uhasit. Zadrželi dva lidi

Petrohrad

V ruském Petrohradu se dosud nepodařilo uhasit požár jedné z historických budov v centru města. Zasahující hasiči museli evakuovat čtyři desítky lidí. Jeden z hasičů při zásahu zemřel, další tři leží v nemocnici, dva z nich jsou ve vážném stavu. Vyšetřovatelé už zadrželi generálního ředitele nebytových komplexů, které lehly popelem, a jeho zástupce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požár v centru PetrohraduVideo: Reuters

 
Článek

Podle lokálního deníku fontanka.ru hasiči aktuálně bojují s požárem o rozloze zhruba 500 metrů čtverečních. V pondělí, kdy k události došlo, se podle agentury TASS jednalo až o 10 tisíc metrů čtverečních.

Z historické budovy v Petrohradě šlehají plameny

Evropa

„Do hašení je nyní zapojeno 37 hasičů a 9 kusů techniky,“ uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace.

Plameny dosud připravily o život jednoho ze zasahujících hasičů. Další dva skončili ve vážném stavu v nemocnici. Jeden z hospitalizovaných má popáleniny na 60 procentech těla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z historické budovy v Petrohradu šlehají plamenyVideo: Reuters

Vyšetřovatelé mezitím zadrželi generálního ředitele podniku, podle otevřených zdrojů se jedná o 47letého Maxima Makejeva, a jeho zástupce. Dvojice vlastnila komplex nebytových prostor, které nesplňovaly bezpečnostní podmínky, což měla odhalit kontrola ministerstva pro mimořádné situace.

Příčina požáru budovy ale dosud není známa. Jedná se o objekt někdejší továrny postavené v roce 1841. V roce 1992 továrna prošla privatizací a v současnosti v ní bylo vyráběno oblečení, přičemž část objektu byla pronajímána jako kancelářské prostory.

Reklama

Výběr článků

Načítám