Hlavní obsah

Nové záběry střelby na univerzitě v Permu

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agentura AP ve středu zveřejnila další záběry z pondělního útoku na univerzitě v ruském Permu. Do lidí tam začal ze zatím nezjištěných příčin bezhlavě střílet osmnáctiletý místní student Timur Běkmansurov. O život připravil 6 lidí a 43 dalších zranil. Jedenáct jich zůstává v nemocnici. Stejně tak Běkmansurov, který je po amputaci nohy v kritickém stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec z univerzity v Permu nejdřív pálil po projíždějících autechVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„K dnešnímu dni (středě) je 43 zraněných. Z nich se 12 nachází ve třech zdravotnických zařízeních v Permu. Ve vážném stavu je jen jeden z nich. Je jím střelec, včera večer (v úterý) mu amputovali nohu pod kolenem. Jeho stav je nestabilní, mimořádně vážný,“ informovala ministryně zdravotnictví Permského kraje Anastasija Kruteňová. Stav ostatních 11 hospitalizovaných je podle ní uspokojivý.

Původní informace, že je útočník po přestřelce s policisty mrtev, se ukázala jako mylná. Mladík utrpěl vážná zranění a lékaři stále bojují o jeho život.

„Odpad jako já zničí vše kolem.“ Střelec z permské školy prošel psychotesty

Evropa

Počet zraněných z 28 dříve uváděných stoupl, protože někteří se nechali ošetřit až po incidentu. Šlo patrně o lidi s méně závažnými zraněními, kteří se zranili při útěku před střelcem, nebo když vyskakovali z prvního patra školní budovy.

Foto: Newsflare, AP

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec z univerzity v Permu nejdřív pálil po projíždějících autech

Střelné poranění utrpělo 19 lidí. Sedm lidí ve vážném stavu bylo převezeno letecky na léčení do Moskvy. Šest lidí střelec zabil: pět žen a dvacetiletého studenta. Střelec zahájil palbu ještě před tím, než vešel kolem 11:30 do areálu školy, kde bylo v té době na 3 tisíce lidí. Napřed střílel po autech.

Střelba na permské univerzitě si vyžádala osm mrtvých, studenti vyskakovali z oken

Evropa

Bilance útoku mohla být hrozivější, kdyby střelce nezneškodnil příslušník dopravní policie Konstantin Kalinin. Ten byl s kolegu na místě jako první, opětoval palbu a zasáhl mladíka do stehen. Poté mu odebral zbraň a poskytl mu první pomoc.

Foto: properm.ru

Ošetřovaný střelec na univerzitě v Permu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám