Hlavní obsah

Střelba na permské univerzitě si vyžádala osm mrtvých, studenti vyskakovali z oken

Perm
Aktualizováno

Student střílel v pondělí v budově permské univerzity (PGNIU), uvedla agentura TASS. Ministerstvo vnitra potvrdilo, že si střelba vyžádala mrtvé, podle vyšetřovatelů je obětí osm. Pachatel byl zadržen, je to jeden ze studentů, uvedla agentura RIA. Podle agentury Interfax byl při zásahu policistů těžce zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Studenti skáčou z oken univerzity v PermuVideo: properm.ru

 
Článek

Počet obětí potvrdili agentuře RIA vyšetřovatelé. „Následkem trestného činu osm lidí zahynulo. Na zdravotníky se obrátilo 28 zraněných, část z nich je hospitalizovaná s různě závažnými zraněními,“ uvedla vyšetřovací služba.

„Odpad jako já zničí vše kolem.“ Střelec z permské školy prošel psychotesty

Evropa

Nasazeno bylo 25 jednotek rychlé záchranné služby, uvedlo ministerstvo zdravotnictví s tím, že ne všichni ošetřovaní utrpěli střelná poranění. Mnozí se zřejmě zranili, když v panice skákali z oken v prvním patře budovy. Šest lidí utrpělo vážná zranění.

Foto: properm.ru

Střelec na univerzitě v Permu.

„Neznámý člověk vešel do budovy univerzity a zahájil střelbu z dlouhé palné zbraně. Část studentů se ukryla před útočníkem v posluchárnách. Někteří studenti vyskočili z okna,“ sdělil zdroj z policie.

Foto: properm.ru

Studenti skáčou z oken univerzity v Permu.

„Potvrzuji informaci, že došlo ke střelbě. S kolegy jsme v konferenční místnosti, někteří zaměstnanci jsou zamčení ve svých kancelářích,“ řekl mluvčí školy. Dodal, že maskovaný útočník začal střílet okolo 11. hodiny nejprve venku.

Foto: properm.ru

Ošetřovaný střelec na univerzitě v Permu.

Podle úřadů nejde o teroristický útok. Pachatelem je student, uvedla agentura RIA. Při zásahu bezpečnostních složek utrpěl zranění. Stíhán bude za vraždu.

Svědci natočili zoufalý pokus dětí uniknout střelbě v Kazani skokem z okna

Svět

Škola vyzvala studenty, kteří jsou v učebnách, aby se zavřeli v posluchárnách a nevycházeli z nich. Studenti mimo učebny by měli akademickou půdu opustit. „Pokud se chystáte na univerzitu, otočte se,“ vyzvala škola na sociální síti.

Reklama

Výběr článků

Načítám