Hlavní obsah

Žena nalezená v Chorvatsku je Slovenka. Identifikovali ji podle fotky z restaurace

• Aktualizováno

Chorvatská policie identifikovala ženu nalezenou na ostrově Krk. Jedná se o 57letou Slovenku. Záhadu kolem totožnosti ženy, která si nepamatovala, kdo je ani odkud pochází, vyřešila sedm let stará fotografie z restaurace v Los Angeles.

Foto: primorsko-goranska-policija.gov.hr

Policie pátrá po totožnosti ženy.

Článek

Hypotézu, že se jedná o Slovenku, definitivně potvrdily slovenské úřady. Rozhodující tip podle chorvatského deníku Jutarnji list přišel od uživatele ze sociální sítě Reddit, jenž snímek ženy nahrál do programu Pim Eyes, který umí na internetu rozpoznat fotografie podobné té, kterou je potřeba identifikovat.

Shodu se zveřejněným snímkem ženy program nalezl se sedm let starou fotografií v jedné restauraci v Los Angeles.

Spekulace, že by žena mohla být ze Slovenska, se objevila už dříve. Nejen z Chorvatska se sešlo několik tipů, o koho se jedná.

Poznat ji měla například Slovenka Miriam Kelečičová z Viru a Nina Smidtová z Los Angeles. Druhá jmenovaná zveřejnila společné fotografie a tvrdí, že ženu poznala, i když ji neviděla od roku 2015. Tehdy měla žena odcestovat z USA do Irska.

V roce 2008 uveřejnil slovenský deník Sme text o ženě z Trenčína, která se prosadila v USA jako šperkařka. Po čase se však měla vrátit na Slovensko.

V Chorvatsku našli ženu se ztrátou paměti, případem se zabývá i česká policie

Evropa

Ženu našli 12. září v odlehlé části chorvatského ostrova Krk. Nepamatuje si své jméno ani to, jak se tam dostala. Místní policie se obrátila na veřejnost se žádostí o pomoc s pátráním po její totožnosti a zveřejnila její fotografii.

„Hovoří anglicky, ale nepamatuje si svou totožnost. V současnosti je hospitalizována a je ve stabilním stavu,“ sdělila policie. Na záchraně ženy se podílelo 14 členů chorvatské horské služby, kteří k ní museli sestoupit na pobřeží.

„Dole na pobřeží jsme nalezli lehce zraněnou ženu, měla několik oděrek a byla velmi dehydratovaná a vyhublá. Sotva se dokázala napít,“ citoval záchranáře místní deník 24 Sata.

Žena u sebe neměla žádné doklady nebo mobilní telefon a poblíž nebylo žádné auto. Podle místních obyvatel je místo, kde byla nalezena, skalnaté a obtížně přístupné z moře i z pevniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám