Hlavní obsah

V Chorvatsku našli ženu se ztrátou paměti, případem se zabývá i česká policie

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V odlehlé části chorvatského ostrova Krk byla 12. září nalezena žena, která si nepamatuje své jméno ani to, jak se tam dostala. Místní policie se obrátila na veřejnost se žádostí o pomoc s pátráním po její totožnosti. O pátrání v pondělí informovala americká stanice CNN. Prostřednictvím Interpolu byla o pátrání informována také česká policie, která provádí úkony ke zjištění totožnosti ženy.

Foto: primorsko-goranska-policija.gov.hr

Policie pátrá po totožnosti ženy.

Článek

Ženě je zhruba 60 let a bylo jí poskytnuto lékařské ošetření. Policisté zveřejnili fotografie její tváře i oblečení. Žena je střední postavy, vysoká je zhruba 165 centimetrů, má blond vlasy po ramena a modré oči.

„Hovoří anglicky, ale nepamatuje si svou totožnost,“ sdělila policie. „V současnosti je hospitalizována a je ve stabilním stavu.“

Foto: primorsko-goranska-policija.gov.hr

Policie pátrá po totožnosti ženy.

Informaci obdržela rovněž česká policie. „Chorvatští kolegové po totožnosti ženy pátrají za využití standardního oběžníku, který cestou Interpolu obdržela i Česká republika. Aktuálně provádíme veškeré potřebné úkony ke zjištění totožnosti ženy. V případě, že získáme konkrétní informace, tak o tom budeme informovat chorvatskou stranu. Podle zatím dostupných informací však není předpoklad, že by se jednalo o občanku ČR,” sdělil Novinkám mluvčí policejního prezidia David Schön.

Podle CNN se na chorvatskou policejní výzvu přihlásilo již několik lidí, ale totožnost ženy zůstává stále neznámá. Místní deník 24 Sata uvedl, že ženu zpozoroval muž na lodi a zalarmoval policii. Na její záchraně se podílelo 14 členů chorvatské horské služby, kteří k ní museli sestoupit na pobřeží. „Dole na pobřeží jsme nalezli lehce zraněnou ženu, měla několik oděrek a byla velmi dehydratovaná a vyhublá. Sotva se dokázala napít,“ citoval deník záchranáře. „Položili jsme ji na lehátko, protože nebyla schopna chůze, a převezli jsme ji do nemocnice,“ dodali.

Foto: primorsko-goranska-policija.gov.hr

Policie pátrá po totožnosti ženy. Zveřejnila i fotografii jejího oblečení.

Žena u sebe neměla žádné doklady nebo mobilní telefon a poblíž nebylo žádné auto. Podle místních obyvatel je místo, kde byla nalezena, skalnaté a nepřístupné z moře i z pevniny.

Chorvatští policisté vyzvali, aby je kdokoli s případnými informacemi k totožnosti ženy informoval na e-mailové adrese primorsko-goranska@policija.hr.

Reklama

Výběr článků

Načítám