Hlavní obsah

Demonstranti zapálili vozidla u pařížského nádraží kvůli koncertu zpěváka z Konga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

U pařížského nádraží Gare de Lyon vypukly v pátek nepokoje, podle agentury AFP souvisejí s vystoupením konžského zpěváka. Nádraží bylo evakuováno. Požár se rozhořel po zapálení několika vozidel, většinou skútrů. Zapálili je demonstranti, kteří protestovali proti koncertu populárního konžského zpěváka Fallyho Ipupy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár na nádraží v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Pařížská policie oznámila, že je nádraží uzavřené a lidi se z něj podařilo evakuovat. Vyzvala občany, aby se oblasti vyhnuli a současně nechali volnou cestu pro hasiče a záchranky.

Oheň se jim podařilo dostat brzy pod kontrolu.

Podle televize RTL se u nádraží konala protestní akce. Demonstranti černé pleti také bránili hasičům v zásahu. Policie jejich konání odsoudila.

Protesty souvisejí s večerním vystoupením konžského zpěváka Fallyho Ipupy v nedaleké hale Accordhotels Arena. Demonstrantům vadilo, že bylo uzavřeno okolí haly ve strachu z násilí.

Foto: Profimedia.cz

Fally Ipupa

Není ale jasné, proč se neúčastnili plánovaného politického protestu u sálu Barcy. Odpůrcům Ipupy vadí, že měl blízko k bývalému prezidentovi Josephu Kabilovi a má blízko k jeho následovníkovi Felixovi Tschidekedimu.

V pátek v poledne byli dva lidé zadrženi a bylo vydáno jedenáct zatykačů.

V roce 2017 byl koncert Ipupy zrušen kvůli nebezpečí nepokojům.

Nepokoje ve Francii: 135 zraněných, 1 400 zadržených

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám