Hlavní obsah

Německý ministr financí chce dát řeckému kolegovi čokoládová eura na uklidnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble v nedávném televizním pořadu pro děti navrhl, že dá několik čokoládových euromincí svému řeckému protějšku Janisovi Varufakisovi na posílení nervů.

Foto: Yves Herman, Reuters

Řecký ministr financí Yanis Varoufakis (vlevo) a německý šéf státní kasy Wolfgang Schäuble

Článek

Německý ministr, který je stoupencem tvrdé linie vůči Řecku, se s Varufakisem v uplynulých měsících několikrát dostal do sporu kvůli řeckému dluhu a reformám, které po vládě v Aténách požadují mezinárodní věřitelé výměnou za další peníze.

V dětském pořadu Logo německé stanice ZDF se Schäuble k napětí kolem Řecka vyjádřil s humorem. Když malá reportérka podávala ministrovi hrst čokoládových mincí, Schäuble odpověděl: „Vezmu jich pár svému řeckému kolegovi, také potřebuje silné nervy.”

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zadlužené Řecko se potýká s hrozbou platební neschopnosti. Požadavky na důchodovou a pracovní reformu, které by mu uvolnily cestu k penězům z dohodnutého záchranného programu, krajně levicový kabinet s poukazem na své předvolební sliby již řadu týdnů odmítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám