Hlavní obsah

Německem otřásl případ mrtvých sourozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanau

Policie v hesenském městě Hanau řeší případ podivné smrti dvou dětí. Náhodný kolemjdoucí nejprve nalezl na chodníku těžce zraněného 11letého chlapce, který vzápětí na následky zranění zemřel. Později byla nalezena na balkoně věžáku mrtvá sedmiletá dívka, sestra mrtvého hocha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ohledává místo činu v HanauVideo: Reuters

 
Článek

V 7:23 zavolal náhodný kolemjdoucí na policii. Na prostranství před věžákem v centru města v ulici Römerstraße nalezl bezvládné tělo chlapce v bezvědomí. Zatímco záchranáři bojovali o jeho život, policisté hledali stopy v domě. Vzápětí je čekal šok. Na balkoně v 9. patře výškového domu našli mrtvou dívku, sedmiletou sestru chlapce.

O tři hodiny později chlapec následkům svého zranění podlehl. Stav chlapce byl podle informací deníku Bild natolik kritický, že nemohl být transportován do nemocnice vrtulníkem, ale byl naložen do sanitky. Navzdory veškerému úsilí dítě zemřelo.

„Okolnosti smrti dětí neznáme, předpokládáme ale, že šlo o trestný čin,“ uvedl mluvčí policie Rudie Neu.

Mladík v Německu vyvraždil celou svou rodinu, včetně 25leté sestry

Zahraniční

Soused si všiml detailu, který by mohl s trestným činem souviset: „Včera byla na balkoně ještě černá ochranná síť. Teď jen visí na parapetu,“ řekl Neu.

Starosta města Claus Kaminsky je případem šokovaný. „Musíme ale počkat na výsledky policejního vyšetřování,“ uvedl. Rodinu osobně neznal, ale ví, že byla pod sociálně-pedagogickým dohledem. „K rodinnému dramatu se toho bohužel dá říct hodně. Osobně jsem rodinu neznal, ale co víme, je, že už několik měsíců mají sociálně-výchovnou podporu.“

Státní zástupkyně Lisa Pohlmannová potvrdila, že první indicie naznačují, že důvody tragédie se musejí hledat v rodinném zázemí. Nyní podle jejích slov hledá policie podezřelého.

Rodina v Německu pomohla mladíkovi z nesnází, ten ji nakonec ubodal

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám