Hlavní obsah

Němec schovával ve sklepě mrtvolu matky a inkasoval její důchod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Dva a půl roku se dařilo sedmapadesátiletému Uwemu M. z Berlína schovávat ve sklepě mrtvou matku. Vše tajil až do 5. září, kdy se pohádal se svým známým a ten přivolal policii. Když policisté zjistili, že je v bytě nahlášena žena, kterou už dlouho nikdo neviděl, provedli důkladnou prohlídku. Ve sklepě objevili rakev s ostatky Gerdy Anny Marie (†85).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Takhle to maminka chtěla. Splnil jsem jen její přání,“ prohlásil Uwe M. na dotaz policistů, proč to udělal. Bez jakýchkoliv emocí popsal, jak se postaral o její ostatky.

Žena zemřela přirozenou smrtí 3. května 2017. Její syn uvedl, že ji našel mrtvou ráno v posteli. Nepohřbil ji, ale uložil do podomácku vyrobené truhly ve sklepní kóji číslo 31, která přísluší k bytu v činžovním domě v berlínské čtvrti Pankow. „Jel jsem do OBI, nakoupil pár prken a vyrobil jsem jí rakev,“ řekl muž. Aby předešel rozkladnému procesu, tělo nabalzamoval.

Sousedům potom řekl, že se matka rozhodla odjet do Španělska. Následující roky potom pobíral její důchod ve výši 1470 eur (38 tisíc Kč), z nichž mohl platit nájem ve výši 950 eur (24,5 tisíce Kč) za dvoupokojový byt (65 metrů čtverečních). „Využil jsem toho, co matka chtěla, abych udělal, abych si udržel životní úroveň,“ uvedl Uwe M.

Policie případ vyšetřuje jako podvod a porušení zákona o pohřebnictví.

Podobný případ se v Berlíně odehrál loni v dubnu, kdy byl na doživotí odsouzen tamní vetešník, který zastřelil seniora, tělo léta ukrýval v mrazáku a každý měsíc inkasoval jeho penzi.

Reklama

Výběr článků

Načítám