Hlavní obsah

Němci před týdnem zadrželi auto napěchované zbraněmi, mířilo do Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie týden před útokem v Paříži zadržela muže, kterého podezřívá, že měl souvislost s atentátem ve francouzské metropoli. Policisté u něj našli velké množství zbraní a zjistili, že mířil do Francie, sdělil v sobotu novinářům bavorský zemský ministr vnitra Joachim Herrmann.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Policejní kontroly na hraničním přechodu mezi Francií a Německem ve Štrasburku

Článek

Rozhlasová stanice Bayerischer Rundfunk už dříve s odvoláním na zdroje z vyšetřování uvedla, že německá policie o podezřelém ihned po jeho zadržení informovala francouzské kolegy.

Německá policie zadržela na dálnici ze Salcburku do Mnichova jednapadesátiletého občana Černé Hory 5. listopadu v rámci kontrol zaměřených proti pašerákům lidí do Německa. V motorovém prostoru měl profesionálně vytvořenou skrýš, ve které bylo několik střelných zbraní, velké množství střeliva a výbušniny, mimo jiné i trubice s 200 gramy TNT.

"Když někdo přepravuje několik kalašnikovů, ruční granáty a výbušniny, může to být někdo, kdo se podílí na závažné kriminalitě. Podezření směřuje k tomu, že dotyčný jednal s teroristickými úmysly, případně dodával zbraně teroristům," řekl Herrmann.

Na základě údajů z mobilního telefonu a z navigace zadrženého dospěla policie k názoru, že mířil do Francie. "Ve spolupráci s francouzskými úřady prověřujeme, zda je zde souvislost s událostmi v Paříži," řekl Herrmann.

Reklama

Výběr článků

Načítám