Hlavní obsah

Největší logistická operace v dějinách. Slovensko uspořádá celonárodní testování

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský ústřední krizový štáb v pondělí večer s definitivní platností rozhodl, že tuto sobotu a neděli proběhne na celém území SR celoplošné testování na koronavirus.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

K celostátnímu testování přistoupí země po úspěchu pilotního testování v okresech Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín a v okrese Bardějov na severovýchodě Slovenska, které se konalo od 23. do 25. října.

První kolo plošného testování na Slovensku ukázalo minimální promořenost

Evropa

Největší logistická operace v dějinách

Ministr obrany Jaroslav Naď potvrdil, že celostátní testování bude největší logistická operace v dějinách samostatného Slovenska. „Rozhodnutí posunout testování jen na sobotu a neděli souvisí s personálními a materiálními limity, které máme,“ uvedl Naď. Ministr potvrdil, že probíhají jednání se zahraničními partnery o personální a materiální pomoci.

V pilotním testování ve čtyřech severních okresech Slovenska bylo od pátku do neděle testováno 140 945 lidí s pozitivním výsledkem 5594 z nich. To odpovídá 3,97 procenta.

Plošné testování všech obyvatel Slovenska proběhne ve dnech 31. října a 1. listopadu. Armáda ve spolupráci s místními samosprávami zřídí 5000 odběrových míst po celé zemi. Testování bude bezplatné a dobrovolné. Určené je pro obyvatele od 10 do 65 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám