Hlavní obsah

Nebudu tady kvůli debilům. Starostu zklamalo, že v jeho obci volili Le Penovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Starosta severofrancouzské obce Annezin uvažuje o rezignaci kvůli výsledku prvního kola prezidentských voleb v jeho komunitě. V pětitisícovém Annezinu vyhrála kandidátka krajní pravice Marine Le Penová, které tam dalo hlasy 38 procent voličů. Celostátně skončila s 21,5 procenta hlasů až na druhém místě.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Marine Le Penová

Článek

Annezinský starosta Daniel Delomez, který je socialistou, v rozhovoru s listem L’Avenir de l’Artois prohlásil, že zvažuje rezignaci, jelikož nehodlá svůj život zasvětit „darebákům a debilům”. Výsledek hlasování ve své obci označil za „katastrofický”.

Annezinský starosta Daniel Delomez

Druhý v Annezinu skončil kandidát krajní levice Jean-Luc Mélenchon s 19,25 procenta hlasů. Podobný výsledek (19,6 procenta) měl Mélenchon i na celostátní úrovni, ale skončil až čtvrtý. [celá zpráva]

Delomez svým výrokem získal mnoho příznivců na sociálních sítích, kde ho někteří označili za hrdinu. „Je to můj vzor. Díky němu smýšlím o lidstvu lépe,“ napsal jeden z uživatelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám