Hlavní obsah

Naše lodě vyzbrojené raketami ze Středozemního moře už nikdy nestáhneme, oznámil Putin

– Moskva

Lodě ruského námořnictva vyzbrojené raketami s plochou dráhou letu Kalibr budou provádět neustálé hlídkování ve Středozemním moři, řekl ve středu prezident Vladimir Putin. O jeho vyjádření na úvod pravidelného setkání s vedením ministerstva obrany informovala ruská tisková agentura TASS.

Odpálení střely s plochou dráhou letu Kalibr z ruské lodě

Článek

„Na letošní rok je naplánováno 102 plaveb lodí a ponorek. V souvislosti s trvající hrozbou útoků mezinárodních teroristů v Sýrii naše lodě vyzbrojené střelami s plochou dráhou letu budou ve Středozemním moři na trvalé vojenské hlídce,“ řekl Putin.

Podle něj objem úkolů ruského námořnictva v posledních letech značně stoupl a rozšířila se oblast jeho působení i do Středozemního moře, do Severního Atlantiku a v asijsko-pacifické oblasti.

Hlava státu zejména zmínila koordinované akce posádek ruských lodí během vojenských operací v Sýrii: „Útoky střelami s plochou dráhou letu a efektivní práce palubního letectva způsobily teroristům vážné škody, když byly zničené důležité objekty a infrastruktura.“

Podle Putina to bylo možné díky udržování vysoké bojové a technické připravenosti námořnictva. Vyzdvihl i dálkové plavby, cvičení a výcvik manévry, které by měly pokračovat.

„Je nezbytné posilovat námořní součást našich jaderných strategických sil, neboť stoupá role námořnictva při jaderném odstrašování,“ dodal ruský prezident.

Reklama

Výběr článků

Načítám