Hlavní obsah

Namol opilý strojvedoucí francouzského rychlíku minul stanici, naměřili mu 3,36 promile

Nevers

Pořádné překvapení připravil cestujícím strojvedoucí francouzského rychlíku Intercité na trase z Paříže do Clermont-Ferand. Byl totiž tak opilý, že zapomněl zastavit na první plánované zastávce v Nevers, téměř 250 kilometrů od francouzské metropole. Rozjařeného vedoucího soupravy zastavila až policie a hasiči.

Foto: Profimedia.cz

Vlak SNCF, ilustrační foto.

Článek

Vlak se silně opilým strojvedoucím se vydal na cestu ve středu po poledni, v Nevers měl zastavit v 16 hodin. Zalarmované bezpečnostní složky ho ale zvládly zastavit až čtrnáct kilometrů jižně od Nevers.

„Hned poté, co vlak minul stanici, vedení SNCF (francouzských drah pozn. red.) informovalo hasičskou stanici a policii. Řidič byl odvezen na krevní testy do nemocnice, které prokázaly, že měl v sobě alkohol,“ cituje francouzská mutace serveru Local prohlášení národního dopravce.

A ukázalo se, že byl řidič značně pod parou. V krvi měl neuvěřitelných 3,34 promile alkoholu, napsal deník Le Journal du Centre. Strojvedoucí přitom řídil soupravu, v níž sedělo okolo dvou stovek cestujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám