Hlavní obsah

Na svých koncertech vás nechci, vzkázal Habera slovenským politikům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Palo Habera (59) vyzval členy slovenské vlády, aby nechodili na jeho koncerty. „Nechci hrát pro někoho, kdo v těchto těžkých časech nepomohl kultuře a lidem, kteří v ní pracují,“ uvedl Habera na sociální síti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvák Pavol Habera podal velice kvalitní výkon.

Článek

Zpěvák zdůraznil, že k této inciativě ho nikdo nevyzval. „Je to mé rozhodnutí a je mi jedno, co si o tom kdo myslí,“ dodal Habera.

Dlouholetý porotce SuperStar se tak přidal k iniciativě bratislavské restaurace Dunajský pivovar, která sestavila vlastní černou listinu politiků, které neobslouží. V čele seznamu je bývalý ministr zdravotnictví Marek Krajčí, který byl iniciátory protestu za „nespornou ikonu pandemie“. Hned za ním následuje současný slovenský premiér Eduard Heger, všichni ministři jeho vlády i náměstci ministrů.

Zaměstnanci restaurace avizovali, že pokud jejich podnik navštíví některý z vládních politiků, neobslouží je. „Nevyhodíme je násilím, ale slušně jim vysvětlíme, že zde nejsou žádoucí,“ řekl majitel restaurace Milan Halgaš deníku Nový čas.

Autoři iniciativy chtějí tímto způsobem upozornit na problémy gastro průmyslu v souvislosti s pandemií covid-19, které podle nich vláda není schopná efektivně zvládat. „Jsem apolitický stejně jako celá naše kampaň. Chceme jen upozornit na diletantství vlády, která chtěla být vládou změny,“ dodal Halgaš.

Černá listina Dunajského pivovaru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám