Hlavní obsah

Na Slovensku zastřelil policista kolegu a uprchl služebním autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na čerpací stanici na Levočské ulici v Prešově na východním Slovensku zastřelil v pondělí večer policista svého kolegu a z místa činu ujel služebním vozem. Uvedla to televize Markíza. Slovenský deník Korzár v pondělí před půlnocí uvedl, že strážci zákona podezřelého ze střelby zadrželi.

Foto: Polícia SR

Policisté na místě střelby v Prešově

Článek

Web čas.sk uvedl, že policista byl zasažen výstřely z pistole až osmkrát. Mezi dvěma policisty mělo dojít k výměně názorů při přebírání služby, jeden z nich střílel na kolegu a smrtelně ho zranil. „Pachatel vyrazil policejním vozem ve směru na Košice, ale pak vyhodil z vozu vysílačku a policie ztratila signál,“ uvedla televize.

Podle informací Novinek měl policista ujíždět na voze VW Golf registrační značky PO-248EG. Později našli policisté opuštěné vozidlo se zapojenými majáky na čerpací stanici v Košicích.

TV Markíza později uvedla, že pachatele policie lokalizovala krátce před 22:00 a na místo míří policejní vyjednavač, protože jsou obavy, že muž si sáhne na život.

Slovenský deník Korzár v pondělí před půlnocí uvedl, že strážci zákona v souvislosti s podezřením z vraždy kolegy v okrese Liptovský Mikuláš zadrželi Martina Turčana.

Na služebně v Plzni se zastřelil mladý policista

Krimi

Podle zatím nepotvrzených informací televize Markíza má být pachatelem syn prešovské primátorky. Zatím to nepotvrdil ani vedoucí kanceláře primátorky, ani mluvčí města. K případu se nechtěl vyjádřit ani mluvčí prešovské policie Daniel Džobaník.

V okolí Prešova byly policejní hlídky, které kontrolovaly projíždějící automobily. Podle sme.sk byla na místo povolána také speciální policejní jednotka, protože pachatel byl ozbrojený a nebezpečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám