Hlavní obsah

Na Slovensku spadl ultralight do zahrady rodinného domu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Štěstí měli obyvatelé rodinného domu ve slovenské obci Lipová u Nových Zámků, kterým v neděli spadl ultralight přímo do zahrady. O štěstí může hovořit rovněž dvoučlenná posádka ultralehkého letadla, která při havárii utrpěla jen lehká zranění.

Článek

Posádku ultralightu tvořili 68letý instruktor a 48letý pilot. Oba převezli do nemocnice s lehkým zraněním.

Obyvatelé obce zpozorovali podezřele nízko kroužící letadlo nad střechami domů. Letadlo vzápětí zachytilo sloup elektrického vedení a zřítilo se do zahrady rodinného domu. Obyvatelé domu se uvnitř dívali na televizi a nikomu se nic nestalo. „Tři minuty před pádem letadla jsem ještě obírala na zahrádce jahody,“ řekla majitelka domu televizi Joj. „Nejdříve nás chtěli obyvatelé zachraňovat, a když viděli, že jsme v pořádku, tak nás chtěli zmlátit,“ uvedl pilot.

Příčinu havárie vyšetřují experti. „Bylo zahájeno trestní řízení pro všeobecné ohrožování. Škoda dosahuje přes 30tisíc eur,“ uvedla pro server čas.sk nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám