Hlavní obsah

Na parcele pro mešitu v Lipsku našli mrtvé prase s nápisem Máma Merkelová

Na místě budoucí mešity ve východoněmeckém Lipsku bylo nalezeno zabité prase s rudým nápisem Máma Merkelová. Ve čtvrtek o tom informovala německá policie, která se případem zabývá. Islám považuje prasata za nečistá zvířata a jejich konzumaci zapovídá.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová

Článek

Problémy v Lipsku kvůli mešitě nejsou prvními tohoto druhu. V roce 2013, kdy byly zveřejněny plány na výstavbu muslimské modlitebny, se objevilo několik případů podpálených popelnic, na pozemku budoucí stavby byly také napíchnuty prasečí hlavy, připomíná agentura DPA.

V Lipsku má vzniknout mešita s tradiční kupolí, což bude s výjimkou Berlína vůbec první takto navržená muslimská stavba ve východním Německu, poznamenal list Leipziger Volkszeitung. Proti záměru tamní muslimské obce dlouhodobě protestuje lipská odnož hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida).

Ta organizuje i demonstrace proti migrační politice kancléřky Angely Merkelové, která je vůči uprchlíkům vstřícná. Podle oficiálních údajů za loňský rok přišlo do Německa takřka 1,1 miliónu žadatelů o azyl.

Související téma:

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Loni v říjnu uspořádala Pegida v Drážďanech demonstraci, na kterou jeden z protestujících přinesl šibenici se jmény Merkelové a vicekancléře Sigmara Gabriela. Němečtí politici tento způsob protestu odsoudili jako nepřípustný.

Reklama

Výběr článků

Načítám