Hlavní obsah

Na německých ubytovnách pro uprchlíky se v noci objevily hákové kříže

Berlín

Neznámí pachatelé počmárali v noci na úterý čtyři ubytovny pro běžence v Severním Porýní-Vestfálsku hákovými kříži. Informoval o tom deník Bild a upozornil, že je to dosud největší případ použití nacistické symboliky proti uprchlíkům v Německu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Budova pro uprchlíky v obci Waltrop v západním Německu, kterou neznámí pachatelé v noci na úterý počmárali hákovými kříži.

Článek

Incident se stal v noci na úterý ve městě Waltrop nedaleko Dortmundu. Na zdi všech čtyř tamních ubytoven pro uprchlíky nastříkali pachatelé červenou barvou hákové kříže a slova "zmizte odsud".

Nacistické symboly se objevily i na vstupních dveřích do ubytoven nebo na chodnících v okolí budov.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zobrazování nacistických symbolů je v Německu trestné, policie proto zahájila vyšetřování proti neznámému pachateli.

Foto: Boris Roessler, ČTK/AP

Migranti v uprchlickém středisku v německém Hanau

Od počátku roku už na 500 útoků

Ubytovny pro uprchlíky se v zemi stávají terčem útoků stále častěji. Policie jich od začátku roku zaznamenala kolem 500, to je asi trojnásobek proti loňsku.

V noci na pondělí vyhořela další ubytovna v Meklenbursku-Předním Pomořansku, a i když při požáru nebyl nikdo zraněn, zařízení už svému účelu sloužit nemůže. Zda šlo i v tomto případě o žhářský útok, zatím není jasné.

Podle vládní prognózy přijde letos do Německa až 800 tisíc běženců, což je oproti loňsku asi čtyřnásobek. Mnohé odhady ale hovoří o tom, že by do Německa mohlo letos dorazit až 1,5 miliónu migrantů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám