Hlavní obsah

Na Mallorce explodovala další bomba, tentokrát v baru

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palma de Mallorca
Aktualizováno

V baru ve španělském městě Palma de Mallorca vybuchla v neděli odpoledne bomba. Nikdo nebyl zraněn. Před explozí přišlo varování, že k výbuchu dojde. Uvedla to BBC. Podobný postup varování má ve zvyku baskická separatistická organizace ETA.

Článek

Podle španělského rozhlasu explodovala výbušnina na toaletě plážového baru La Rigoletta. Policie okolí výbuchu vyklízí.

Podle serveru deníku El Mundo byl telefonát před explozí právě od zástupců ETA, informaci ale zatím nikdo nepotvrdil. Varování přišlo jedné z taxislužeb v Baskicku. Telefonáty byly dva zhruba kolem půl dvanácté. Informace zněla, že mezi druhou a šestou hodinou odpoledne v baru vybuchne bomba. Úřady si stačily varování předat a bar byl evakuován.

Organizace se v neděli přihlásila i k červencovým útokům na ostrově, při nichž zemřeli dva lidé. Bomba tehdy vybuchla v ubytovně četníků. Ostrov zavřel letiště, aby útočníci nemohli uprchnout. [celá zpráva]

Separatistická organizace si připomněla v pátek 50 let od svého vzniku. Za tu dobu má na svědomí 825 lidských životů. Svému cíli, nezávislému Baskicku, se ale nepřiblížila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám