Hlavní obsah

Na letišti v Paříži objevili mrtvé dítě. Cestovalo v podvozkové šachtě boeingu

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

V podvozkové šachtě Boeingu 777 společnosti Air France bylo ve středu ráno na francouzském letišti Charlese de Gaulla objeveno mrtvé dítě ve věku přibližně deseti let, uvedla BBC. Policie nyní zahájila vyšetřování.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Letoun Airbus A321 společnosti Air France

Článek

Aerolinky Air France ráno potvrdily, že v jejich letadle bylo nalezeno „tělo černého pasažéra bez známky života“. Společnost na Twitteru v krátkém vyjádření napsala: „Vyjadřujeme soustrast a litujeme této lidské tragédie.“

Dítě se do letadla dostalo v Abidžanu na Pobřeží slonoviny, odkud stroj v úterý večer vzlétl a ve středu přistál v Paříži.

„Když se oprostíme od lidské tragédie, tak to poukazuje na výrazné pochybení bezpečnostních služeb,“ citovala agentura AFP nejmenovaný zdroj z Pobřeží slonoviny.

Přistávající letadlo v Istanbulu dostalo smyk a skončilo mimo ranvej

Blízký a Střední východ

Podvozková šachta skýtá pro černé pasažéry mnoho nástrah: přimáčknutí podvozkem, extrémní omrzliny, ztráta sluchu, pískání v uších a acidóza – hromadění kyseliny v tělních tekutinách, které může způsobit kóma nebo smrt.

Americká agentura pro letectví uvádí, že mezi roky 1947 a 2012 došlo celkem k 96 pokusům, při kterých lidé cestovali v podvozkové šachtě letadla. Dlouhou cestu přežije podle jejich dat každý čtvrtý „pasažér“.

Reklama

Výběr článků

Načítám