Hlavní obsah

Přistávající letadlo v Istanbulu dostalo smyk a skončilo mimo ranvej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Mezinárodní letiště Sabiha Gökçen v Istanbulu muselo být v úterý dočasně uzavřeno po havárii přistávajícího letadla. Hustý déšť způsobil, že Boeing 737-800 společnosti Pegasus Airlines při přistání dostal smyk a skončil mimo ranvej na trávě. Na palubě letu ze Spojených arabských emirátů bylo 164 cestujících, nikomu se nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Istanbulu sjelo letadlo z ranvejeVideo: Reuters

 
Článek

Incident se stal přibližně v 9:00 místního času (7:00 SEČ). Podle agentury Tasním bude provoz letiště plně obnoven ve 20:00.

„Letadlo sjelo z přistávací dráhy na zem. Všichni pasažéři využili k opuštění letadla skluzavky. Záchranné akce komplikoval silný vítr,“ uvedli zástupci aerolinek pro agenturu Reuters. Příčinu nehody má podle nich odhalit interní vyšetřování.

Sabiha Gökçen je druhé nejzatíženější turecké letiště. Počet cestujících, které odbaví, rok od roku stoupá. Předloni se jednalo o více než 34 milionů lidí.

Přistávající boeing dostal smyk, zůstal viset na srázu nad mořem

Evropa

Nejedná se o první incident společnosti Pegasus Airlines. V lednu před dvěma roky nezvládli piloti stejného typu boeingu přistání na letišti v tureckém Trabzonu. Letadlo se 162 cestujícími mělo štěstí. Po sjezdu z ranveje skončilo v bahně v prudkém svahu nad hladinou Černého moře.

Reklama

Výběr článků

Načítám