Hlavní obsah

Na jihu Anglie se zřítila část uhelné elektrárny

Londýn
Aktualizováno

Na jihu Anglie se v úterý zřítila část uhelné elektrárny Didcot, kterou úřady odstavují z provozu, informovala BBC. Minimálně jeden člověk při havárii zemřel, sdělil místopředseda rady okresu Oxfordshire Rodney Rose. Další tři lidé jsou nezvěstní a pět zraněných bylo převezeno do nemocnice, uvedli hasiči.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na jihu Anglie se zřítila část uhelné elektrárnyVideo: Reuters

 
Článek

Záběry z místa ukazují mohutný oblak dýmu valící se ze zřícené budovy stojící poblíž vysokého komína a elektrárenských chladicích věží. Neštěstí se stalo na závodě Didcot A, jehož část byla již v roce 2014 demolována a další by měla přijít na řadu letos.

Na místě jsou nyní hasiči a záchranáři. Místní obyvatelé tvrdí, že slyšeli hlasitou explozi, načež se zřítila jedna z budov.

Příčina neštěstí je zatím neznámá. Mluvčí příslušného odborového svazu GMB ale řekl, že pracovníci připravovali k odstřelu dva kotle elektrárny, jejíž část Didcot A, určená ke spalování uhlí, byla vyřazena z provozu na jaře roku 2013. Podle společnosti RWE, která komplex vlastní, má být zařízení Didcot A zcela strženo ještě letos.

Druhá část elektrárny, Didcot B, je elektrárna plynová.

Reklama

Výběr článků

Načítám