Hlavní obsah

Na dálnici na východním Slovensku vyskočili z kamionu dva migranti

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici mezi Prešovem a Košicemi na východním Slovensku vyskočili z kamionu dva migranti. Inda a Afghánce zanedlouho zadržela slovenská policie.

Foto: Policie Slovenské republiky

Odstavený kamion

Článek

Šokovaný řidič kamionu policistům řekl, že o migrantech nevěděl, než mu najednou někdo v rychlosti 90 kilometrů v hodině začal tlouct do střechy kabiny. „Ve zpětném zrcátku jsem uviděl na střeše kabiny dva muže. Chtěli, abych zpomalil, a když jsem zastavil, okamžitě utekli,“ řekl řidič televizi Markíza.

Foto: Policie Slovenské republiky

Migranti se ukrývali v nákladním prostoru

Řidič zavolal policii, která migranty zadržela. Ind a Afghánec se dostali do kamionu tak, že prořezali plachtu návěsu. Národní jednotka boje proti nelegální migraci případ vyšetřuje jako podezření z trestného činu převaděčství.

Foto: Policie Slovenské republiky

Zde se ukrývali dva běženci.

Afghánec policistům sdělil, že prošel pěšky přes Írán, Turecko, Řecko, Makedonii až do Srbska. Ind se dostal letecky do Bulharska a pak pěšky do Srbska. Oba se seznámili v Srbsku, kde se dostali do zmíněného kamionu. Chtěli dojet do Berlína.

Koncem dubna vyskočili tři migranti z kamionu v prešovské části městské části Sekčov. Občany Íránu a Afghánistánu se podařilo rovněž zadržet.

Reklama

Výběr článků

Načítám