Hlavní obsah

Muž vydíral firmu Red Bull, hrozil otrávením nápojů fekáliemi

Vídeň

Rakouská policie ve středu zadržela muže, který údajně vydíral výrobce energetických nápojů Red Bull. Podle policistů vyhrožoval, že otráví jeho produkty. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Firma minulý měsíc přiznala, že ji neznámí vyděrači hrozí tím, že kontaminují její nápoje fekálními látkami, když nezaplatí požadované výkupné. Vyděrač nejprve psal e-maily a esemesky, později se ozval telefonicky a domluvil místo předání peněz.

Začátkem dubna se podle rakouského deníku Kurier uskutečnil neúspěšný pokus o předání peněz ve známé vídeňské katedrále svatého Štěpána. Sedmačtyřicetiletý muž z kostela prchl, avšak policisté jej sledovali. Zatkli ho ve středu v Dolních Rakousích, oznámila ve čtvrtek policie na tiskové konferenci v Salcburku.

Jakou částku muž po společnosti požadoval, policie nezveřejnila. Testy v obchodech, o nichž vyděrač tvrdil, že budou prodávat kontaminované nápoje, podle firmy jeho slova nepotvrdily.

Spoluzakladatel společnosti Red Bull Dieter Mateschitz je se jměním v hodnotě 7,1 miliardy dolarů (přes 140 miliard korun) nejbohatším mužem Rakouska a v žebříčku nejbohatších lidí světa zveřejňovaném magazínem Forbes zaujímá 162. místo. Firma se vedle výroby nápojů zaměřuje také na sportovní marketing, zejména na adrenalinové sporty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám