Hlavní obsah

Muž v Německu znásilnil 11letou dívku, po propuštění z vazby hned znovu zaútočil

Dortmund

Německem otřásá případ znásilnění 13leté dívky v Dortmundu, městě ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Pachatel je ve vazbě, během vyšetřování případu se dostaly na veřejnost šokující skutečnosti. Útočník měl jen o dva týdny dříve znásilnit 11letou dívku. Policisté ho tehdy zadrželi den po činu a mladík skončil ve vazbě, z ní byl po 12 dnech propuštěn a udeřil opět, píše server ruhr.24.de.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Znásilnění 11leté dívky se stalo v noci na 20. června. O den později policisté zadrželi pachatele – třiadvacetiletého afghánského migranta Zubyra S. který vzápětí putoval do vazby. Policisté mladíka dobře znají kvůli množství jeho drogových deliktů. Zubyr S. je známý jako dealer, který zásobuje drogami i malé školáky.

O pár dnů později byl ale Zubyr. S. na svobodě. Důvod? Není znám. Prokuratura ani soud se nechtějí příliš vyjadřovat. Deník Bild napsal s odkazem na vyjádření Börgeho Kleppinga ze státního zastupitelství, že z vazby byl propuštěn na základě toho, že má v Dortmundu trvalé bydliště, „nehrozí nebezpečí útěku“ a v minulosti se vždy dostavil k projednávání svých deliktů.

Německý soud poslal deset mužů do vězení za hromadné znásilnění

Evropa

Státní zastupitelství současně tvrdí, že se „vyskytly pochybnosti o výpovědi oběti“. Zubyr S. se tak 3. července ocitl opět na svobodě.

Opět udeřil 24. července v podvečer. Třináctiletou dívku vylákal pod smyšlenou historkou do domu, který se nachází nedaleko hřiště, na němž si děti hrály. Dívku znásilnil na chodbě a po činu utekl. Dívka došla domů, odkud ji rodiče odvezli na policii. Navzdory šoku dívka velmi podrobně pachatele popsala. Ještě v noci policisté zadrželi Zubyra S. nedaleko místa činu a od té chvíle je opět ve vazbě, kde by měl setrvat do soudního procesu.

Reklama

Výběr článků

Načítám