Hlavní obsah

Německý soud poslal deset mužů do vězení za hromadné znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Freiburg

Deset z 11 pachatelů hromadného znásilnění osmnáctileté dívky v jihoněmeckém Freiburgu jde do vězení, napsal server týdeníku Focus. Soud jim udělil tresty až do výše pěti let a šesti měsíců. Pachateli jsou muži ve věku 18 až 30 let a většina z nich jsou žadatelé o azyl. Osm jich pochází ze Sýrie, jeden z Iráku, jeden z Alžírska a jeden je Němec bez migračních kořenů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Soud ve FreiburguVideo: Reuters

 
Článek

Případ se odehrál v polovině října roku 2018. Skupina mužů znásilnila tehdy 18letou dívku v křoví před diskotékou ve Freiburgu a nechali ji tam ležet bez pomoci. Podle soudu ji znásilňovali 2,5 hodiny. Mladá žena byla v době zločinu bezbranná a bezmocná poté, co byla omámena tabletkou extáze.

Foto: Profimedia.cz

Část pachatelů znásilnění u soudu.

Sedm Syřanů a jeden Němec skončili vzápětí po činu ve vazbě. Usvědčení všech pachatelů napomohly stopy DNA, které zanechali na dívce. Pro osm obžalovaných žádala prokuratura víceleté tresty vězení, pro dva další podmíněné tresty za napomáhání a jednoho muže navrhla zprostit viny.

V Německu zadrželi osm lidí v souvislosti s hromadným znásilněním 18leté dívky

Evropa

Proces začal minulý rok a jeho průběh vzbuzoval velké emoce. Když přicházelo do soudní síně 11 obžalovaných, jeden z mužů arabsky nadával a směrem k soudcům, fotografům a do publika ukazoval neslušná gesta v podobě zdviženého prostředníku.

Případ vyvolal v Německu bouřlivou debatu o kriminalitě migrantů a přistěhovalců.

Reklama

Výběr článků

Načítám