Hlavní obsah

Muž v Berlíně odmítl vykřikovat protiizraelský slogan. Zmlátili ho do bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Šokující případ se odehrál v pondělí večer v berlínské čtvrti Špandava (Spandau). Skupina tří lidí si tam vyhlédla náhodného kolemjdoucího a začala ho nutit, aby s nimi vykřikoval heslo Free Palestine (Osvoboďte Palestinu). Když to muž odmítl, skupinka ho napadla a brutálně zmlátila, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tři pachatelé si vybrali 36letého muže na Altstädter Ring. Obstoupili ho a začali ho nutit, aby vykřikoval protiizraelské heslo Free Palestine (Osvoboďte Palestinu).

Slogan je považován za protiizraelský, protože zpochybňuje právo Státu Izrael na existenci, připomíná Focus. Když to muž odmítl, všichni tři se na něj vrhli a zmlátili ho tak, že utrpěl těžké zranění hlavy a upadl do bezvědomí, uvedla policie.

Mladý Syřan chtěl v Hagenu rozmetat synagogu

Evropa

Záchranku a policii přivolali až další náhodní kolemjdoucí. Muž skončil v nemocnici, zatímco pachatelé uprchli. Policie po nich zatím marně pátrá.

Mezi napadeným a útočníky podle policie není vůbec žádný vztah, muže si vybrali náhodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám