Hlavní obsah

Muž v Berlíně močil z mostu, čtyři lidé skončili v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásah hasičů a několik zraněných lidí má na svědomí muž, který se v pátek v Berlíně rozhodl vymočit z mostu do Sprévy v okamžiku, kdy pod ním proplouvala výletní loď. Lidé se zranili o mostní konstrukci ve snaze uniknout nechtěné sprše.

Foto: Profimedia.cz

Jannowitzův most v Berlíně (v pozadí)

Článek

Incident se stal v pátek u Jannowitzova mostu (Jannowitzbrücke). Pokud pod ním proplouvají větší výletní lodě s otevřenou patrovou palubou, musí cestující z bezpečnostních důvodů sedět.

Tak tomu bylo i nyní, když ale pasažéři zjistili, že na ně z mostu někdo močí, ze sedadel vyskočili, čímž se o ocelovou konstrukci mostu zranili. Na pomoc turistům bylo vysláno 16 hasičů, v nemocnici s tržnými ránami nakonec skončili tři ženy a jeden muž. Muž, který si z mostu ulevil, podle sobotní zprávy berlínského listu B.Z. utekl.

Na internetu vyvolala tweet berlínských hasičů mezi veřejností údiv a znechucení. Část uživatelů se zároveň přiznala, že je to pobavilo. „Smál jsem se asi více, než jsem měl,” napsal jeden z nich. Další k tomu poznamenali, že událost je jen důkazem rázovitosti německé metropole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám