Hlavní obsah

Muž s nožem v Oslu ohrožoval kolemjdoucí, policie ho zastřelila

Oslo

Muž ozbrojený nožem ohrožoval v úterý ráno kolemjdoucí v norské metropoli Oslu. Přivolaní policisté zasáhli proti útočníkovi střelbou a způsobili mu kritická zranění, jimž po převozu do nemocnice podlehl, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zastřelila muže, který ohrožoval chodce v Oslu nožemVideo: AP

 
Článek

Norská média zveřejnila záběry ze čtvrti Bislett na severu Osla, na nichž je vidět muž svlečený do půl těla s nožem v ruce. Podle norského listu Verdens Gang dotyčný napadal náhodné kolemjdoucí, a když se mu v tom snažila přivolaná policejní hlídka zabránit, zaútočil na policisty, z nichž jednoho zranil. Příslušníci policie ho následně zneškodnili. Nejprve do něj najeli autem, pak po něm začali střílet.

Motiv činu není znám. "Nevylučujeme žádný motiv, ale zatím nemáme informace, že by čin nějak souvisel s terorismem," řekl na úterní tiskové konferenci vysoký policejní představitel Egil Jörgen Brekke. Muž je policii známý z dřívějška, dodal.

Útok lukostřelce je teroristickým činem, tvrdí norská policie

Evropa

Podle deníku Verdens Gang by se mohlo jednat o Rusa ve věku mezi 30 a 40 lety, který byl v prosinci 2020 odsouzen k nucené psychiatrické péči poté, co o rok a půl dříve v Oslu pobodal na ulici jednoho muže a další lidi ohrožoval.

Minulý měsíc zabil sedmatřicetiletý Espen Andersen Braathen, který má dánskou matku a norského otce, pět lidí v malém městě Kongsberg, které leží asi 70 kilometrů jihozápadně od Osla. Ozbrojen byl lukem, šípy a nožem.

Útočník s lukem a šípy v Norsku ve skutečnosti zabíjel bodnou zbraní

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám