Hlavní obsah

Muž objevil svůj pahýl po amputaci nohy na krabičce od cigaret

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Méty

Muž z východofrancouzského města Méty zjistil, že na odstrašujícím obrázku na krabičce od cigaret je část jeho těla, přesněji pahýl po amputaci nohy. Vadí mu, že o použití fotografie k tomu účelu nevěděl, napsal server BBC. Paradoxní je, že muž o nohu vůbec nepřišel kvůli kouření.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Odstrašující obrázky mají za úkol ukazovat, k čemu všemu může vést kouření. Jenže muž o dolní končetinu přišel po střelném poranění, které utrpěl v roce 1997 v Albánii. Na krabičce je přitom nápis, že kouření ucpává tepny.

Jeho právník Antoine Fittante už kontaktoval regionální nemocnici, v níž klient řešil poskytnutí protézy poté, co se rána zhojila. Právě tam pahýl po amputaci nohy fotografovali.

Fotografii na krabičce od cigaret poznal jeho syn. „Jizvy, které otec má, jsou charakteristické,” řekl muž. Otec má navíc popáleniny na druhé noze, které jsou na snímku prý také patrné.

„Můj klient se cítí zrazený, byla poškozena jeho důstojnost. Není příjemné, když vidí, jak je na obrázcích krabiček cigaret či tabáku zobrazováno jeho postižení,” řekl právník.

Kromě nemocnice kontaktoval také příslušné evropské úřady, které jsou za výběr obrázků na krabičky odpovědné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám