Hlavní obsah

Mrtví, pohřešovaní, auta spláchnutá do moře. Mallorku postihly bleskové záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně osm mrtvých si vyžádala bouře, která v úterý v podvečer postihla španělskou Mallorku. Dalších devět lidí se pohřešuje. Bouři provází intenzivní déšť, během dvou hodin spadlo přes 175 litrů na metr čtvereční, napsal server týdeníku Focus. Východ ostrova postihly bleskové záplavy. Čeští turisté jsou podle informací cestovních kancelářív pořádku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Voda na Mallorce odnášela vše, co jí přišlo do cesty, včetně autVideo: Reuters

 
Článek

Ulice města Sant Llorenç des Cardassar na východě ostrova se změnily v dravé řeky. Voda odnášela automobily, některé podle rádia ib3 končily až v moři.

Lidé se snažili před přívaly vody zachránit tím, že vylezli na stromy, pomoc hledali na střechách domů, další byli uvězněni v domech, které zaplavila voda. Jeden muž se utopil ve vlastním domě, uvedla španělská televize RTVE.

Úřady uvádějí prozatím pět obětí bleskových záplav. Mezi nimi by měli být dva britští turisté, kteří cestovali v taxíku, když je překvapila velká voda. Dalších dvacet lidí je pohřešovaných a ostrov registruje velké množství zraněných. Přesné počty nejsou zatím k dispozici.

Na východě ostrova nejde proud a lidé se potýkají s výpadky mobilního signálu. Záchranáři popisují situaci jako skutečnou katastrofu.

Záchranáři museli uzavřít několik silnic. Jsou to Ma-12 na 12,5kilometru, Ma-32 na 12,4kilometru, Ma-6040 na osmém kilometru a Ma-15 na 57 kilometru. Město Sant Llorenç je tak prakticky odříznuté od okolního světa. 

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Barcelonu zasáhly silné deštěVideo: Reuters

Bouří bylo velmi postiženo také město Colònia de Sant Pere. Letiště v hlavním městě bylo dočasně uzavřeno. Předpověď meteorologů není zatím příliš příznivá, bouře by měla nad ostrovem zuřit až do středečního večera.

Bouře s intenzivními dešti postihla také Barcelonu, hlavní město Katalánska. Během chvíle se z ulic staly řek, kdy voda brala vše, co jí přišlo do cesty.

Reklama

Výběr článků

Načítám